Xenon verlichting

CTC-CHIPTUNING heeft zich na het chiptunen ook gespecialiseerd in het achteraf inbouwen van xenon systemen voor ieder automerk. CTC levert de nieuwste generatie ultravision Xenon verlichting van de allerbeste kwaliteit  ballasts en Xenon lampen.

De nieuwe sets worden standaard met 6000K geleverd. Dit levert bijna driemaal zoveel licht als conventionele halogeenverlichting. De lichtsterkte en lichtkleur van het Xenon systeem bieden u ’s avonds en ’s nachts de helderheid van zonlicht. Hierdoor wordt autorijden minder vermoeiend en dus veiliger.

De xenonsystemen bestaan uit  xenon lampen gecombineerd met  ballasts. Een combinatie van A-merken van Xenonlamp.nl die méér dan uitstekend voldoet aan de hoge eisen die onze klanten aan xenonverlichting stellen.

De montagetijd bedraagt gemiddeld 2,5 uur.

Welke kleurtemperatuur kan ik het best kiezen?

Deze vraag wordt regelmatig door klanten aan ons gesteld. Hierbij spelen echter meerdere factoren mee. Ten eerste is kleur een kwestie van smaak en smaken verschillen nou eenmaal. Zo vindt de één wit licht met een gele gloed erg mooi, wil de ander graag écht wit licht en weer een ander geeft de voorkeur aan wit licht met een blauwe gloed. Maar er spelen zoals gezegd meerdere factoren mee en daar willen we u graag over adviseren.

Welke kleur de xenonverlichting heeft hangt af van de kleurtemperatuur en die wordt gemeten in Kelvin (K). Pilot Xenon verlichting is leverbaar in 3.000K, 4.300K, 5.000K, 6.000K, 8.000K, 10.000K en 12.000K. Maar welke kleuren zijn dat dan hoor ik u zeggen? Dat kunnen we u het beste laten zien met de plaatjes zoals u ze hieronder vindt.

Pilot Xenon 3000K
3.000K lampen geven geel licht en hebben een
klassieke/retro uitstraling zoals bij oudere auto’s.

Pilot Xenon 3000K
4.300K wordt vaak af-fabriek op auto’s toegepast
en geeft wit licht met een gele gloed.

Pilot Xenon 3000K
5.000K is bijna gelijk aan de kleurtemperatuur
van de zon en geeft wit licht met een minimale
gele gloed.

Pilot Xenon 3000K
6.000K geeft wit licht met een minimale blauwe
gloed, een hoge lichtopbrengst en een moderne
uitstraling.

Pilot Xenon 3000K
8.000K lampen geven wit/blauw licht en ook
een moderne en luxe uitstraling.

Pilot Xenon 3000K
10.000K geeft blauw licht en ziet er erg
futuristisch uit.

Pilot Xenon 3000K
12.000K is de laatste kleurtemperatuur en geeft
paars/violet licht. Tevens een futuristische look.

Het is overigens niet zo dat hoe hoger de aantal Kelvin, hoe hoger de lichtopbrengst. De lichtsterkte is het hoogste bij 4.300, 5.000K en 6.000K en daarboven neemt de lichtsterkte iets af.

Tip: De Xenonlamp.nl en de Pilot Xenon 6.000K kit is verreweg het populairste. Dit komt omdat deze lichtkleur de hoogste lichtobrengst geeft. De populariteit is ook te danken aan het mooie diamant witte licht van de 6000K lampen Dit licht zorgt er voor dat de wegmarkering, verkeersborden en medeweggebruikers het beste zichtbaar zijn. We krijgen regelmatig van klanten die voor de Pilot 6.000K kit hebben gekozen reacties als “Met deze lichtkleur kan ik de weg veel makkelijker volgend, overdag of ‘s nacht, ik zie de wegmarkering gewoon veel eerder”.

Performance tuning voor uw auto

✓ Chiptuning
✓ Roetfilter verwijderen
✓ Xenon-verlichting
✓ DSG onderhoud / tunen
✓ Software ontwikkeling
✓ Diagnose

Neem contact op voor de mogelijkheden voor uw auto.