Tel.: 020-3416332
Mob.: 06-53292448

Chiptuning v.a. € 225,=

Wat is chiptuning

Chiptuning is de definitie van het proces waarbij prestaties van benzine- en dieselwagens, via een softwarematige ingreep, aanzienlijk worden verbeterd. Tegenwoordig wordt de term 'chiptuning' gebruikt als omschrijving voor het gehele proces, echter is chiptuning één van de methoden om de benodigde software uit het hart van de auto te halen. Bij CTC spreekt men liever van motormanagement-optimalisatie.

Chiptuning, motormanagement-optimalisatie proces

Hieronder vindt u in grote lijnen hoe het proces van een motormanagement-optimalisatie bij CTC in zijn werk gaat.

1. Uitlezen van de software
Voordat er begonnen kan worden aan de optimalisatie dient eerst de software uit het hart van de auto, het ECU, gehaald ofwel uitgelezen te worden. Het uitlezen van motormanagement software kan op de volgende verschillende manieren; OBD-chiptuning, BDM-chiptuning en 'ouderwetse' chiptuning.

Meer informatie over de verschillende wijzen vindt u op de pagina chiptuning-methoden.

2. Meer ideaal afstemmen van de software
Van de uitgelezen software wordt altijd eerst een kopie gemaakt. Deze originele instellingen dienen voor CTC als back-up, zodat deze voor welke reden dan ook altijd geraadpleegd kunnen worden. Na het maken van de backup kan er worden begonnen met het afstemmen van de software. Gedurende deze aanpassingen worden de software-parameters afkomstig uit de ECU, Electronic Control Unit, beter op elkaar afgestemd. Dankzij deze meer ideale afstemming wordt de auto pittiger, krachtiger, soupeler en in veel gevallen; zuiniger! Deze afstemming wordt altijd door de interne programmeurs van CTC uitgevoerd, daarnaast valt deze afstemming binnen de door autofabrikanten vastgestelde veiligheidsmarges. Hierdoor bent u bij CTC altijd verzekerd van een veilige en duurzame chiptuning. De beste en meest veilig mogelijke prestaties worden dan ook behaald door software direct in hart van het motormanagement aan te passen. Alles over de afstemming van motormanagement software vindt u op de pagina software ontwikkeling.

3. Inlezen software
Nadat de afstemming van de software kan deze weer terug in de ECU geplaatst worden. Het 'inlezen' van de software gebeurt op dezelfde wijze als waarop de software is uitgelezen. De verschillende methoden om software uit een ECU te lezen vindt u onder punt 2. Nadat het inlezen van de aangepaste software beschikt de auto direct over de nieuwe waarden en betere prestaties.

Offerte aanvragen