Tel.: 020-3416332
Mob.: 06-53292448  

Chiptuning v.a. € 225,=

BMW Chiptuning

BMW Chiptuning is de ideale manier om het beste uit uw auto te halen. Als BMW Chiptuning Specialist helpt CTC Engineering u graag aan een zuinige en soepele motor, zodat uw auto nog betere prestaties levert. Ontdek de mogelijkheden van chiptuning voor uw BMW en maak een afspraak.

Neem contact op

 

BMW Chiptuning

 

Hoe werkt BMW Chiptuning in Nederland? 

Misschien overweegt u Mobile Chiptuning voor uw eigen BMW. Maar hoe werkt het nou eigenlijk precies? Wanneer u een auto koopt, zijn er voor de motor bepaalde veiligheidsmarges ingebouwd. Deze marges liggen vaak veel lager dan de daadwerkelijke capaciteit van de motor. Zo kan uw BMW zelfs onder extreme omstandigheden en met slechte vloeistoffen blijven functioneren. In Nederland komen dit soort zware omstandigheden eigenlijk nooit voor en is de brandstof van goede kwaliteit. Door chiptuning kunnen de grenzen van de motor worden aangepast en geoptimaliseerd. Hierdoor gaat de motor aangenamer werken. Hoe worden deze aanpassingen doorgevoerd? Iedere motor bevat een zogenaamde ECU-module, waar belangrijke informatie in zit opgeslagen, bijvoorbeeld over:

  • injectie van de brandstof;

  • de hoeveelheid brandstof die de motor moet krijgen;

  • het moment van de ontsteking;

  • toerental.

Door deze informatie naar hogere getallen te optimaliseren, kan het vermogen van uw BMW wel 30% toenemen. Bij gelijke rijstijl neemt het verbruik af tot zo’n 10%. 

Chiptuning BMW in Zwanenburg

Misschien vraagt u zich af: BMW Chiptuning, waar kan ik dat doen? CTC Engineering is gevestigd in Zwanenburg, tussen Amsterdam en Haarlem in. Ons team van experts zorgt ervoor dat u optimaal profiteert van de capaciteiten van uw BMW. We hebben onder andere ervaring met:

  • BMW 114i Chiptuning: de topsnelheid van deze BMW ligt rond de 195 kilometer per uur, het maximale vermogen is 240pk en ook de koppel kan worden verhoogd naar 330Nm. De BMW valt binnen de BMW 1 serie, die erg geschikt is voor chiptuning via de ECU. Vooral nieuwe 114i’s hebben veel baat bij BMW chiptuning;

  • BMW 116i Chiptuning: ook de BMW 116i is zeer geschikt voor chiptuning. Het maximale vermogen na chiptuning ligt rond de 210pk en de koppel kan verhoogd worden naar 310Nm. 

BMW Chiptuning Garantie

BMW Chiptuning Ervaring

Voordat u zelf kiest voor BMW Chiptuning, bent u uiteraard benieuwd naar de ervaringen van anderen. Een goede manier om u in te lezen over BMW Chiptuning is een forum raadplegen. Hier vindt u eerlijke verhalen en meningen over diverse soorten chiptuning. Op basis hiervan kunt u uw eigen oordeel vormen. De meeste ervaringen met chiptuning zijn positief: de reactie van de auto is sneller, de motor werkt stiller en krachtiger en de auto rijdt aangenamer en sneller. Toch zijn er ook wat kanttekeningen te plaatsen bij chiptuning. Wanneer u na het chiptunen dezelfde rijstijl aanhoudt als ervoor, is de auto zuiniger. Als u echter besluit harder te gaan rijden, valt dit zuinigheidseffect weg. Daarnaast kunnen onderdelen van uw auto sneller gaan slijten wanneer u ze intensiever gaat gebruiken. Wanneer u gewoon op dezelfde manier blijft rijden, is er echter niks aan de hand.

BMW Chiptuning Garantie  

Hoe zit het nu eigenlijk met garantie wanneer u voor BMW Chiptuning kiest? Dit verschilt per dealer. Informeer van tevoren dus goed bij uw dealer wat de gevolgen zijn van chiptuning voor uw fabrieksgarantie. Gelukkig levert CTC Engineering wel gewoon 5 jaar garantie op de software, waardoor u verzekerd bent van een veilige en betrouwbare chiptuning. Wilt u meer weten over garantie en over de voor- en nadelen van chiptuning? Laat u vrijblijvend informeren door contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

Neem contact op

 
Offerte aanvragen